PREZENTARE EMISIUNI MOLDOVA TV

Jurnalul

Jurnalul la Moldova TV  programat în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 15.00, 20.00, ediţia de seară la 23.00 şi în reluare la 2.00 și la  7.00 a doua zi. Oferă ştiri şi informații la cald, de interes general, din toată zona de est a țării. Jurnalele abordează informaţii şi noutăţi din toate domeniile (politic, social, educaţie, sănătate, cultură, cinema, sport ) încercând să ofere un tablou cât mai complet al realității, dar în mod obiectiv, imparţial și pe înțelesul telespectatorilor.

Producător: Eugen Zăvoianu

News Express

Cele mai importante evenimente ale zilei, știrile de maxim interes precum și agenda săptămânii constituie subiectele dezbătute la News Express. Luni  și vineri, după Jurnalul de la ora 20.00, Dana Sin moderează principalul talk-show al postului, avându-i ca invitați pe reprezentanții clasei conducătoare, șefi de instituții, precum și pe lideri ai societății civile.

Ediții ale emisiunii sunt traduse şi în limbajul mimico-gestual.

Realizator si prezentator: Dana Sin

Prima difuzare: luni și vineri 20,30

Săptămâna de știri

Emisiune de 50 de minute retrospectivă a știrilor difuzate la buletinele informative pe postul de televiziune regional Moldova TV sunt prezentate cele mai importante evenimente care au avut loc în decurs de o săptămână și care au fost redate la Jurnal. Sunt trecute în agendă toate activităţile importante desfășurate în judeţele din aria de acoperire. Emisiunea este difuzată sâmbătă de la ora 13.00, apoi în reluare duminică dimineața.

Cu cățile pe față

Emisiune talk-show de 50 de minute în care moderatorul are în platou doi invitați, un reprezentant al societății civile și un jurnalist. Sunt dezbătute principalele teme ale zilei, fără ocolișuri și în mod direct.

Emisiunea se realizează într-un studio la Suceava

Prima difuzare: Marți, Miercuri 20.30

Reluare: Joi și vineri

Prahova Economică

Emisiune informativă economică ce aduce în prim-plan știri, reportaje, interviuri și sfaturi de afaceri din județul Prahova și județele vecine. Are o rubrică de 10 minute de informații din zona socială, administrativă și economică.

Este în totalitate filmată în județul Prahova.

Difuzare: Joi 19.30

Cărţi care au schimbat lumea

Emisiune culturală unde marile capodopere ale scriitorilor lumii sunt aduse în atenţia telespectatorilor, într-un format de tip dezbatere. Realizatorul emisiunii, reputatul jurnalist Ştefan Iovan, alături de invitatul permanent, profesorul dr. Gheorghe Tarara dezbat timp de 50 de minute în fiecare săptămână cele mai importante cărţi care au schimbat radical faţa lumii şi modul în care diverşi scriitori şi filosofi au încercat să dea explicaţii raţionale vieţii.

Prezentator, realizator şi producător: Ştefan Iovan

Comorile Neamului

Emisiune ce aduce în fața spectatorilor tradițiile și obiceiurile din zona provinciei istorice Moldova, cu mari personalități invitate ale culturii și folclorului românesc pe platoul de filmare. Se aduce în prim-plan portul tradițional, datinile care încă se mai respectă în unele sate și cântecele cu adevărat din folclorul autentic. Se filmează la Suceava, Iași, Piatra Neamț și Bacău. Prezentatori, în funcție de județul unde se filmează, sunt soliști de muzică populară.

Realizator: Marcel Piticari

Arc peste timp

O emisiune culturală care tratează face trecerea de la monumentele artistice lăsate moștenire peste ani la percepția din zilele noastre despre adevăratele valori ale societății. O emisiune documentată riguros, gen enciclopedie. Emisiunea a fost creată în scop educativ și vizează orice categorie de vârstă sau clasă socială. Materialele redactate pentru această emisiune conțin subiecte care au ceva aparte. Lista de subiecte abordate este diversă. Vorbim, printre altele, despre tradiții, obiceiuri, toate acestea evident, așa cum au evoluat în timp și la diferite culturi

Petrecere cu lăutari

             O emisiune care pune preț pe tradiția veche a muzicii lăutărești, pe parte autentică a genului. De altfel, emisiunea este în totalitate realizată în studiourile proprii de către soliști de muzică populară cu experiență în domeniu.

Realizator: Simona Bănică

Design Auto-Moto

Emisiune cu şi despre maşini, în care sunt prezentate cele mai exclusiviste modele de maşini şi motociclete, ultimele inovaţii tehnologice din ramura industriei auto, istoria celor mai îndrăgite mărci şi în care sunt demonstrate abilităţile celor mai senzaţionali bolizi.

Realizator: Dan Soreanu

Jurnal de călătorie

Emisiune tip enciclopedie care cuprinde informaţii şi imagini din cele mai frumoase destinaţii turistice de pe întreg globul. O călătorie virtuală de 30 de minute care vă pune la curent cu atracţiile turistice, monumentele, obiceiurile şi tradiţiile din fiecare ţară în parte.

Producător şi realizator: Dan Soreanu

Un cântec, un dar

Un cântec, un dar – emisiunea celor mai frumoși, veseli și talentați soliști aflați la început de drum. Platoul de filmare se transformă sâmbătă și duminică într-un loc al veseliei și al distracției. Cântăm, dansăm, desenăm și ne jucăm împreună ! Timpul pare că stă pe loc timp de o oră, iar veselia și buna dispoziție ne unește! Nu există taxă de intrare, iar părinții și bunicii pot asista la realizarea acestei emisiuni.

  Emisiune realizată într-un studio  din Suceava.

Retro Show

O emisiune dedicată muzicii adevărate, o emisiune care aduce în prim–plan concertele de excepţie a celor mai importante nume ale scenei internaţionale. Aproape o oră de muzică de calitate cu fiecare ediție destinată unui mare artist sau unei trupe legendare

Prezentator si realizator: Florin Dumitru

Cuvinte din Tăceri

Emisiune  culturală cu o durată de 50 de minute pe parcursul căreia invitații preotului Ioan Șolea aduc în prim-planul vieții sociale și spirituale teme de actualitate, de meditație, teme privite din mai multe aspecte. Este locul de întâlnire al personalităților din domeniul cultural cu telespectatorii.

Realizator şi producător: Ioan Șolea

Chic cu Simonik

             Emisiune de divertisment cu informaţii şi invitati din diverse domenii. Muzică de calitate, voie bună și artiști care vin să dezvăluie o parte din secretele muncii lor.  Emisiune de 100 de minute adresată în special celor care vor să se relaxeze cu divertisment de calitate. Realizatoarea și prezentatoarea emisiunii, solista de muzică populară, Simona Bănică, aduce în prim plan subiecte din zona culturală, din showbizz și din lumea artistică.

Prezentator şi realizator: Simona Bănică

Dor de cântec

         O emisiune cu muzică populară autentică din zona Bucovinei, atent selectată. Sunt prezentați soliști care păstrează și transmit peste ani tradițiile, portul polular și cântecele culese de la străbuni. O emisiune în care nu au loc improvizația sau cântecele populare, care s-au abătut de la linia folclorului autentic.

Producător: Marcel Piticari

Gastro Show

        Este o emisiune de 25 de minute care prezintă evenimente și informații din zona gastronomiei, informații despre noile tendințe din domeniul Horeca, prezentări de evenimente, festivaluri culturale precum și rețete culinare cu profesioniști din domeniu.

Realizator: Nico

Tipul de programe: emisiune informativă, producție aparținând altor producători

Club Cinema

Este o emisiune de informare săptămânală din lumea cinematografică.  Emisiunea are ca scop prezentarea detaliilor despre premierele cinematografice, precum și a informațiilor despre actorii pe care îi pot vedea pe marile ecrane, în premierele din decursul unei săptămâni. În rubricile emisiunii sunteți ținuți la curent cu evenimentele ce au legătură cu cinematografia, dar și cu topurile cele mai interesante realizate de specialiștii în domeniu. Durata 25 de minute.

Realizator și prezentator: Simona Bănică

Tipul de programe: producție proprie

Agro News

O emisiune de informare pe domeniul agricol care abordează subiecte naționale și regionale, cu dorinţa de a explica pe înțelesul tuturor soluțiile la cele mai frecvente probleme cu care se confruntă fermierii. Editii speciale sunt realizate cu informații privind proprietățile curative ale plantelor și beneficiile aduse sănătății. Durata – 25 minute.

Realizator : Dan Soreanu și Dana Sin

Istoria Neștiută

             Este o emisiune cu caracter educativ care se prezintă sub forma unor filmulețe montate pe muzică și imagini în funcție de text. Mai exact, emisiunea cuprinde scurte referiri enciclopedice la diverse momente sau aspecte din civilizația umană. În mare parte, în urma documentării din mai multe surse, sunt prezentate lucruri neștiute de noi sau poate cunoscute mult prea puțin.

Realizator: Dana Sin

Tipul de programe: emisiune educativă, producție proprie

Mapamond culinar

Emisiune  de câteva minute cu prezentarea unei rețete într-un mod simplu, pe înțelesul tuturor.

Notă:

        Emisiune considerată tampon (completează goluri de 3-4 minute, unde este nevoie, când filmele artistice, documentarele sau emisiunile înregistrate au, din diverse motive, o durată puțin mai mică decât cea trecută în grila zilnică).

Realizator: Dan Soreanu

Fashion

Emisiune de divertisment cu evenimente din industria modei, prezentări de modă şi noile tendinţe în materie de haine. O emisiune ce reprezintă fascinația din jurul marilor colecții a renumitelor case de modă. Totul într-o prezentare „fashion”.

Realizator: Dan Soreanu

Tipul de programe: emisiune de divertisment, producție proprie

Vreme, 10
Vremea Bucuresti

+22

Max.: +26° Min.: +14°

Umiditate: 32%

Vânt: ESE - 8 KPH

Vremea Chisinau

+22

Max.: +26° Min.: +11°

Umiditate: 42%

Vânt: NE - 11 KPHdecembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031